Fotonentherapie
Bij welke gezondheidsproblemen helpt fotonentherapie?
Fotonentherapie stimuleert de normale functies van alle soorten cellen, weefsels en organen. Hierdoor bevordert deze therapie het herstel van aandoeningen van alle orgaanstelsels: het zenuwstelsel, hormoonstelsel, immuunsysteem, spier- en botstelsel, ademhalingsstelsel, circulatiestelsel, spijsverteringsstelsel, urinewegstelsel en de huid. Fotonentherapie leidt tot goede behandelresultaten bij aandoeningen zoals chronische vermoeidheid, pijnklachten, onverklaarbare lichamelijke klachten, infectieziekten, ziekte van lyme, burn-out, blessures, wonden en herstel na ziekte, operatie of ongeval.
Wat is fotonentherapie?
Fotonentherapie behandelt het lichaam met een lage intensiteit infrarood laserlicht en rood LED-licht met als doel de werking van de lichaamscellen te stimuleren. Fotonentherapie is gebaseerd op kennis over cellen, biofotonen en de effecten van infrarood laserlicht op het lichaam.
Onze gezondheid is afhankelijk van het functioneren van cellen
Ons lichaam is opgebouwd uit zo’n 80 biljard cellen. Elke cel houdt zichzelf in leven door algemene functies, zoals de opname van zuurstof en voedingsstoffen, afbraak en opbouw van stoffen, communicatie met andere cellen, afweer, zelfherstel en celdeling. Hiervoor voert elke cel per seconde 100 duizend biochemische processen uit en worden tegelijkertijd 10 miljoen lichaamscellen vervangen door nieuwe cellen.
Elke cel heeft ook specifieke functies die in dienst staan van een optimale werking van het lichaam, zoals besturen van het lichaam door hersencellen, verdedigen van het lichaam tegen micro-organismen door witte bloedcellen en zuiveren van het bloed door levercellen. Het functioneren van ons lichaam als een geheel wordt bepaald door het functioneren van alle individuele cellen.
Het functioneren van onze cellen is afhankelijk van biofotonen
Sinds 1975 bewijst wetenschappelijk onderzoek dat lichaamscellen continu licht uitstralen. Het licht kreeg de naam biofotonen en kenmerkt zich door veel infrarood licht, een zeer lage intensiteit en laserlicht. Het licht in de lichaamscellen ontstaat doordat alle cellen zonlicht opnemen en dit transformeren in biofotonen.
Lichaamscellen gebruiken biofotonen voor twee doeleinden:
1. Als bron van energie voor de uitvoering van alle celfuncties
2. Als communicatiemiddel voor de aansturing van alle celfuncties en voor de samenwerking met andere cellen
Hoeveel biofotonen hebben onze cellen nodig?
Wij mensen zijn bedoeld om dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang in de natuur te leven. Al het zonlicht dat ons lichaam opneemt in deze situatie is nodig om voldoende biofotonen te produceren. Ons lichaam kan op verschillende manieren zonlicht opnemen:
1. Directe opname van zonlicht via de ogen en de huid
2. Indirecte opname van zonlicht, wat opgeslagen is in lucht, water en voedsel, via de ademhaling en de spijsvertering
Bevatten onze cellen voldoende biofotonen?
Tegenwoordig ontwikkelen veel mensen een tekort aan biofotonen door:
1. Te weinig productie van biofotonen
Diverse factoren beperken de opname van zonlicht door de lichaamscellen, zoals het klimaat, leven in gebouwen, onvoldoende buitenlucht en te weinig natuurlijk voedsel en drinkwater.
2. Te veel afgifte van biofotonen
Diverse invloeden verstoren het vasthouden van biofotonen door de lichaamscellen, zoals stress, toxinen en electrosmog.
Door een chronisch tekort aan biofotonen in de cellen ontstaan op den duur allerlei gezondheidsklachten.
Compenseert fotonentherapie ons tekort aan biofotonen?
Fotonentherapie gebruikt technisch laserlicht dat identiek is aan het biologische laserlicht van de biofotonen. Alle lichaamscellen absorberen het uitgezonden licht en transformeren dit direct in biofotonen. Hierdoor bevatten de cellen meer biofotonen en gaan ze hun algemene en specifieke functies beter uitvoeren. Optimale celfuncties bevorderen de lichaamsfuncties en het natuurlijke vermogen tot zelfherstel. Klinisch wetenschappelijk onderzoek bevestigt de effectieve werking van fotonentherapie.
Voor wie is fotonentherapie?
Fotonentherapie is geschikt voor volwassenen en kinderen met diverse aandoeningen en is belangrijk als preventieve verzorging. Er zijn geen contra-indicaties.
Hoe verloopt de behandeling met fotonentherapie?
Tijdens de behandeling kunt u ontspannen zitten. Het licht wordt bijvoorbeeld gericht op het achterhoofd, het gezicht, of buik en eventueel op aangedane lichaamsgebieden, zoals organen en pijnlocaties.
Richtlijn is 1 behandeling per week. Afhankelijk van het verloop van uw herstel wordt daarna de behandelfrequentie afgebouwd. Vaak merkt u na 1 behandeling al een verbetering van uw gezondheid.
Welke effecten heeft fotonentherapie?
Na de behandeling kan de activatie van de cellen zich uiten in verschillende reacties:
1. Vermindering van de klachten, zich energieker voelen, meer ontspanning ervaren
2. In sommige gevallen kortdurende uitingen van herstelprocessen zoals veel slapen, een grieperig gevoel en tijdelijke toename van klachten
Al deze reacties van het lichaam zijn te interpreteren als positief.